Δεν υπάρχουν «άχρηστα» όπλα. Μόνο ανεκμετάλλευτα.

Καλό θα ήταν να συνηθίζουμε αυτές τις εικόνες σιγά σιγά. Να συνηθίζουμε και τον φόρτο τέτοιων βλημάτων. Αλλά να συνηθίζουμε και την χρήση εξειδικευμένων αλγορίθμων όπου με εγχώρια τροποποίηση μπορούν να μετουσιώσουν ένα συμβατικό οπλικό σύστημα σε ακραία ικανό πολιτικό μέσο. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα όπου έχει λάβει επίσημη άδεια από τις ΗΠΑ για επεξεργασία, τροποποίηση και μερικό μετασχηματισμό των συστημάτων software κ hardware του #F35 προσαρμόζοντας έτσι την πλατφόρμα σε μια διαφορετική δικτυοκεντρική αμυντική αρχιτεκτονική.



Το F-35Ι δένει αρμονικά στο ισραηλινό δίκτυο πολυστρωματικής αεράμυνας όντας ικανό να μεταφέρει δεδομένα στοχοποίησης τόσο σε αντιαεροπορικα βλήματα όσο και σε κέντρα διοίκησης ελέγχου. Οι αλγόριθμοι του αξιολογούν από μόνοι τους την προτεραιότητα εμπλοκής των βλημάτων. Σε περίπτωση που γίνει αγορά ενός τέτοιου «ανώριμου» συστήματος καλό θα ήταν να λειτουργήσει το F-35I ως μοντέλο.
Δεν υπάρχουν «άχρηστα» όπλα. Μόνο ανεκμετάλλευτα.

Η μεταφορά τεχνογνωσίας σχετικά με την δικτυοκεντρική λειτουργία των μαχητικών αεροσκαφών με μη επανδρωμένα οχήματα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου μάχης μεταξύ των Rafale και ορισμένων ελληνικής κατασκευής UAV-Drone. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργατική λειτουργία drone kamikaze σε μορφή σμήνους είναι ιδανική για να αδρανοποιήσει τα συστήματα CIWS των τουρκικών πολεμικών πλοίων. Ύστερα η ικανότητα μεταφοράς εικόνας μαχητικού αεροσκάφους προς τα Κέντρα Διοίκησης-Ελέγχου μέσω εγχώριας κατασκευής και ασφαλών δικτύων data links, θα πολλαπλασίαζε σε μεγάλο βαθμό την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας στην κλειστή θάλασσα του Αιγαίου.

Τέλος σημαντικό στοιχείο για την προάσπιση του ελληνισμού είναι ο χρόνος της αποτροπής. Όπως προκύπτει από την ελληνοτουρκική κρίση του καλοκαιριού του 2020, σημαντικό ρόλο στην αξιοπιστία της αποτροπής στο ιδιόρρυθμο ελληνοτουρκικό σύστημα, παίζει ο χρόνος της αποτροπής, δηλαδή ο »εγκλωβισμός» της σε ένα περιορισμένων διαστάσεων χρονικό πλαίσιο. Γίνεται άμεσα αντιληπτό πως το Ελληνικό Κράτος δεν θα εμπλακεί σε μακροχρόνια διένεξη με την Τουρκία, καθώς πιθανότερο είναι το σενάριο εμπλοκής ξένων δυνάμεων για τον τερματισμό της περιορισμένης σύγκρουσης.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί η διεθνής τεχνογνωσία περί ανάπτυξης πολλαπλών αισθητήρων/ραντάρ νέας γενιάς τύπου MRFS, τα οποία θα λειτουργούν σε διασκορπισμένες πλατφόρμες τόσο επί των νησιών όσο και επί της θαλάσσης, με σκοπό την εύρεση του εχθρικού στόχου σε ζωντανό χρόνο, την ασφαλή μεταφορά/επεξεργασία της πληροφορίας (data fusion) μέσω εγχώριων data links σε συμμαχικές μονάδες κρούσης οι οποίες με την σειρά τους θα ασκούν το καταστρεπτικό πλήγμα στο περιορισμένο χρονικό διάστημα της σύγκρουσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οπλοποίηση Κβαντικής Φυσικής στο Πλαίσιο του Διεθνούς Ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας

Η Lockheed Martin αποκάλυψε νέες φωτογραφίες του υπερ-υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος OpFires