Η Lockheed Martin αποκάλυψε νέες φωτογραφίες του υπερ-υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος OpFires

 Χωριανόπουλος Άγγελος 

Η Lockheed Martin αποκάλυψε νέες φωτογραφίες του υπερ-υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος OpFires. Η Lockheed Martin συνεργάζεται με την Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) για την ανάπτυξη ενός επίγειου συστήματος υπερ-υπερηχητικών πυραύλων για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εργασίες για το σύστημα OpFires (Operational Fires) ξεκίνησαν το 2017. 

Το OpFires σχεδιάζεται να τοποθετηθεί βάση/εκτοξευτές πολλαπλών χρήσεων PLS πέντε αξόνων. Ο εκτοξευτής θα φέρει τρεις υπερ-υπερηχητικούς πύραυλους αερολίσθησης. Σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί και ως φορέας από έναν πύραυλο AGM-183A ARRW. Σύμφωνα με τα σχέδια της DARPA, το ολοκληρωμένο έργο θα πρέπει να εξεταστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, μετά το οποίο θα ξεκινήσει η συναρμολόγηση του πρωτότυπου. Οι πτητικές δοκιμές του πυραύλου προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2022 και να παραλάβουν το σύστημα έτοιμο για υιοθέτηση μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '20. 

Όλες οι εργασίες χρηματοδοτούνται από την DARPA από δικά της κεφάλαια και όχι από τον στρατό των ΗΠΑ. Αυτό μας υπενθυμίζει την λανθασμένη και ανορθολογική αντίληψη των αντίληψη των ΗΠΑ σχετικά με τα hypersonic βλήματα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οπλοποίηση Κβαντικής Φυσικής στο Πλαίσιο του Διεθνούς Ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας

H Ασύμμετρη Τεχνολογική Διάσταση της Συμφωνίας AUKUS και ο Θαλάσσιος Έλεγχος της Νότιας Κίνας